Skip to content

Let’s Check your knowledge- 3

July 3, 2011

Let’s Check your knowledge -3


1.Peater parker is the original name of which fictional superhero.

(a) Phantom (b) Batman (c) Superman (d) Spiderman

2.Which planet is referred Morning Star as wwell as Evening Star?

(a) Mars (b) Venus (c) Jupiter (d) Mercury

3.Lumbini,the birth place of Gautam Budhdha, is in which present country?

(a) Bhutan (b) Nepal (c) India (d) Banglasedh

4.Who was the first Indian woman to scale the Mount Everest?

(a) Bachendri Pal (b)Santosh Yadav
(c) Kalpana Chawla (d) Kiran Bedi

5.Which is not a part of our parliament?

(a) President (b) Lok Sabha
(c) Rajya Sabha (d) Supreme Court

6.What is aquaphobia,also referred as hydrophobia,the fear of?
(a) Water (b) Height (c) Darkness (d) Thunder

7.Which freedom fighter authored the book discovery of India?
(a) Mahatma Gandhi (b) Bal Gangadhar Tilak
(c) Rabindra Nath Tagore (d) Jawaharlal Nehru

8.To commemorate his conquest of the Ranthambhor fort and Khandesh in Gujarat, which Mughal ruler built Buland Darwaza at Fatehpur Sikri?

(a) Babur (b) Akbar (c) Jahangir (d) Shahjahan

9. Which is the principal ore of Mercury?
(a) Galena (b) Bauxite (c) Cinnabar (d) Hematite

10 Where is the Indian Institute of Science Situated?
(a) New Delhi (b) Ahmedabad
(c) Bengaluru (d) Bhubaneshwar

ANSWERS :-


1. d 2. b 3. b 4. a 5. d 6. a 7. d
8. b 9. c 10. c


Advertisements

From → GK and Quizzes

Comments are closed.