Skip to content

Let’s Check your knowledge :- 7

December 3, 2011

Let`s Check your knowledge :- 7


1. The Chinese pilgrim FaHien visited India during the reign of

(a) Kanishka (b) Chandra Gupta 1
(c) Chandra Gupta 2 (d) Harshavardhana

2. What is the chemical name for ‘Baking Soda’?

(a) Sodium Carbonate (b) Sodium Bicarbonate
(c) Sodiumnitrit (d) Sodium nitrite

3. The President of India can promulgate President’s rule in a state under

(a) Article 256 (b) Article 265 (c) Article 356 (d) Article 370

4. Which of the following is the headquarters of the North- Eastern Railway?

(a) Guwahati (b)Gorakhpur (c) Secunderabad (d) Hajipur

5. Which of the following is the first surface –to- surface missile in India?

(a) Prithvi (b) Trishul (c) Agni (d) Nag

6. Which of the following is not a computer Language?

(a) Windows (b) PASCAL (c) FORTRAN (d) C++

7. Which of the following is the first fully air-conditioned train in India?

(a) Bangalore Lal Bagh Express (b) Shatabdi Express
(c) Rajdhani Express (d) Grand Trunk Express

8. Which of the following cities would host 2012 Olympic Games?

(a) Paris (b)New York (c) London (d) Madrid

9. The First computer Language developed was

(a) COBOL (b)BASIC (c) FORTRAN(d) PASCAL

10 What does the abbreviation ATR stand for?

(a) Action Taken Reasult (b) Actually True Report
(c) Action Taken Report (d) Action Taken Rejoinder

ANSWERS :-


1. c 2. b 3. c 4. b 5. a 6. a 7. c 8. c 9. c 10. c


Advertisements

From → GK and Quizzes

Comments are closed.